Stadsklas Doornik - Dag 3

7 uur: een nieuwe, maar vooral avontuurlijke dag brak aan! Ook deze ochtend troffen we vooral nog slapende leerlingen aan in hun bed. Ze wreven hun nog slapende oogjes uit, rekten en strekten zich en begonnen aan hun ochtendritueel: zich wassen, zich aankleden, de vuile was in de bagage stoppen, de bedden opmaken ...


Om 8 uur stonden ze allemaal fris klaar voor het ontbijtbuffet. Er werd gesmuld van al het lekkers. 


We trokken onze stevigste en avontuurlijkste schoenen aan, poetsten onze tanden en vertrokken te voet richting de bushalte.
Een vriendelijke buschauffeur pikte ons op en bracht ons naar het Ecopark!

Aangekomen in het park kregen we eerst de nodige technische uitleg en werden we door de begeleiders in onze harnassen gehesen. We probeerden onze uitrusting uit op een eenvoudig test parcours, maar daarna was het tijd voor het echte werk! 

  


De volgende 6 uur kunnen het best als volgt samengevat worden: een waanzinnig avontuur, echt teamwork, grensverleggende-ervaringen, een adembenemende locatie, puur plezier, een fantastische wij-zorgen-voor-elkaar mentaliteit, durf, zalig genieten ...
De foto's spreken voor zich én de uitbundige verhalen van de leerling laten er geen twijfel over bestaan dat dit hun favoriete activiteit was tot nu toe!



 

Maar aan alle mooie liedjes komt jammer genoeg een einde... We wandelden gezwind terug naar de jeugdherberg langs de overblijfselen van de tweede stadsomwalling en de heraangelegde Scheldekaaien.



Daar kregen de leerlingen de opdracht om zich te douchen en hun pyjama aan te trekken.
Om 18.45 uur trokken we naar de refter voor "het laatste avondmaal": spaghetti! 


Na het lekkere avondmaal was het tijd voor een echte "afscheids-party",  georganiseerd door de jeugdherberg! Elke leerling kreeg als toegangsticket een 'glow-in-the-dark' bandje, de zaal was versierd met ballonnen, er stonden lekkere snoepjes klaar en de muziek galmde al door de boxen. Het feest brak onmiddellijk los! De dansvloer was nooit leeg!

 



Om half tien werd "the party" afgerond en verzamelden we met z'n allen in de gang om het dagboekje in te vullen. 


Klokslag 10 uur dook iedereen onder de wol. De laatste avond in Doornik zat er op. Slaapwel!


Klik hier voor meer foto's van dag 3.