Stadsklas Doornik - Dag 2

7 uur! Tijd om de leerlingen te wekken. In enkele kamers lagen ze nog te dromen over de belevenissen van onze eerste dag in Doornik. In andere kamers waren er al een paar wakker. 
Ze kregen een uur de tijd om zich klaar te maken voor een nieuwe dag in de verrassend mooie stad Doornik! 
Om 8 uur werden we verwacht aan de ontbijttafel. Een heerlijk buffet stond ons op te wachten. 



Met het werkboekje en de stadskaart in de hand vertrok klas 6A in de voormiddag richting UNESCO Werelderfgoed. Het belfort en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kennen geen geheimen meer voor ons! We ontdekten de 2 stijlen waarin de kathedraal gebouwd werd (romaans en gotisch), we bewonderden het prachtige roosvenster, we leerden dat het Belfort maar liefst 257 trappen telt en 72 meter hoog is ...
Na ons bezoek aan 2 van de bekendste gebouwen in Doornik verkenden we nog een stukje van de historische stad Doornik. We wandelden vanaf de Grote Markt met de prachtige, kleurrijke vaandels via het kleinste stadspark naar 'Fort Rouge' en het standbeeld van Martine & Patapouf (Tiny & Poeffie). Via de schelpen op de grond vonden we ook de Sint-Jacobskerk. Deze kerk is vooral bekend bij de mensen die de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella afleggen.



Terwijl 6A de stad in trok, zocht 6B met man en macht naar de verloren "Jack" in het Marionettenmuseum. Via allerlei opdrachten, waarbij ze de marionetten van dichtbij mochten bewonderen, kregen ze tips. Deze tips leidden de leerlingen naar de plaats waar Jack zich had verstopt. Voor ze afscheid namen van deze prachtige marionetten, mocht iedereen een selfie nemen bij zijn of haar favoriete marionet. 




's Middags keerden beide klassen terug naar de jeugdherberg. Onze lunch stond al klaar: lekkere verse pistolets met beleg en groentjes en als dessert een chocoladewafel.  
Om de drukke voormiddag even te verteren, werd er daarna nog een 'platte rust' ingelast.


Deze werd om iets voor 2 uur afgerond zodat we ons konden klaarmaken voor het programma van de namiddag. We wisselden de activiteiten om. 
Klas 6B vertrok richting het centrum.

 


Ondertussen bezocht 6A het museum van de marionettenkunst.
  






Na een inspanning komt de welverdiende ontspanning. Beide klassen trokken onder een stralend blauwe hemel opnieuw naar het stadspark.  

Dag 2 zat er bijna op! We wandelden terug naar de jeugdherberg, smulden van het avondmaal: kip met frietjes en appelmoes en als dessert een donut!


Daarna maakten we ons klaar voor de avondanimatie: een door de leerlingen zelfgemaakte quiz!



Plots was het al half tien! Bedtijd, want morgen staat een zeer avontuurlijke dag op het programma. Een dag waar de meesten al reikhalzend naar uitkijken... Slaapwel!

Klik hier voor meer foto's van dag 2.